Blev medlem af Jambo-Shule Hvad er Jambo Shule Støt børnene

Hjælp til slummens handicappede børn

Febuar 2015

I samarbejde med vores samarbejdspartner, Kawangware Urumwe Youth Group, har vi lavet et "hjælp til selvhjælp"-projekt for handicappede børn i Kawangware slummen i Nairobi, Kenya.

Gruppen driver et lille center i nogle beskedne lokaler i slummen. Dette er dagligdagen for ca. 30 børn, hvis handicacp spænder vidt lige fra blinde, døve/stumme til autisme, fysiske hjerneskader og udviklingshæmmede.

Undervisning af handicappede børn i Kenya er et sjældent syn, og børn og unge med særlige behov har ofte meget begrænsede muligheder for udvikling.

Derfor har Jambo Shule installeret en lille internetcafé hos Kawangware Urumwe Youth Group, der har til formål at generere indomst til projektet med de handicappede børn, så der bliver grobund for undervisning og aktivering af disse børn.

Projektet indebærer også en støttegruppe til forældrene, hvor de via internetcaféen kan søge oplysninger om et liv med et handicappede barn samt hjælpe hinanden med pasning og undervisning, når det er tiltrængt.

Jambo Shule lavede også en kampagne for slummens beboere, der med en flyer på swahili og røde næser til slummens børn oplyste om, at handicappede også har ret til skolegang samt installerede projektets lokale i slummen med speciel legetøj til aktivering af handicappede børn, og ikke mindst 18 kilo LEGO doneret af LEGO Foundation

 

IMG 1054