Blev medlem af Jambo-Shule Hvad er Jambo Shule Støt børnene

Urban Køkkenhave

2016

urban

Der er mange munde, der skal mættes på en skole i slummen, og tit er skolemaden det eneste måltid, et barn får om dagen. Alle ved, at hvis man er sulten, er der ikke megen energi til indlæring, og derfor lavede Jambo Shule med hjælp fra Okios Fonden i år en urban køkkenhave bag skolen.

Vi startede projektet med at bygge et betonfundament til de store vandtanke og få installeret et regnvandsanlæg med to store tanke á 5000 liter. Derefter gik det store arbejde med at få lavet de store plastsække, som selve køkkenhaven består af. En kerne af grus i midten af sækken skal hjælpe med at fordele vandet jævnt ud i blandingen af jord og gødning. Sækkene var dobbelt så store som beregnet, men alligevel lykkedes det os at få i alt 18 sække bygget i køkkenhaven.

Arbejdet viste sig at være hårdt, så vi hyrede nogle unge mænd til at lave blandingen og fragte det om bag skolen, hvor der var blevet lavet plads til projektet. Mødrene til børnene på skolen stod desuden klar til at assistere med at opbygge plantesækkene samt plante kål, spinat, søde kartofler, løg og peber.

Da Urban Garden er en del af den kenyanske politik om at prøve at få lokalbefolkningen til at kunne brødføde sig selv i slumområderne, fik vi assistance og rådgivning fra Ministry of Agriculture, der skulle sikre sig, at projektet overholdt alle gældende krav.


urban2

Mødrene på skolen udviser allerede stor glæde ved at bruge den urbane køkkenhave.