Hvad er Jambo Shule

Studietur på en dagskole.

En dag i Kisii blev vi inviteret til at se Bosire Academy Primary School, der er en privat dagskole drevet på få midler. Vi syntes det var en spændende mulighed for at få indblik i det kenyanske skolesystem, og på hvad forskellen på kostskoler og dagskoler er, så vi sagde ja tak til invitationen selvom vores program i forvejen var tæt pakket.

På ægte afrikansk vis skulle besøget starte på rektors kontor, men allerede da vi gik forbi klasselokalerne, hvor man kunne se børnene sidde i deres fine røde skoleuniformer, kunne høre børnenes begejstring for at se os.

Imens vi sidder på rektors kontor og hører om skolen samt skriver i gæstebøger kan vi se børnene løbe forbi udenfor vinduet, og da vi kommer ud er vi overrasket over at skolen kan samle 500 børn hurtigere end vi kan komme ud af døren. Børnene står i skolegården og byder os velkommen med sang og taler. Ingen tvivl om at børnene har glædet sig til at se os.

Senere tog vi på rundtur i klasselokalerne, hvor der nærmest lød som Beatles-hysteri fra børnene og de kæmpede for at få lov til at sige hej, men efter et stykke tid finder børne tilbage til deres pladser, og der lyder glad latter da vi forsøger at undervise børnene i de danske bogstaver æ ø og å.

Skolen konkurrerer med de store kostskoler hvor der ikke er mangler på undervisningsmaterialer, men alligevel ligger de på fjerde pladsen af alle skoler i Kisii hvilket er utroligt flot, og da skolen klarer sig så godt er der ingen grund til at de får hjælp fra Jambo Shule. Men  som en gestus vil skolen gerne at vi finder et nyt navn til skolen, vi beslutter dog at det bedste navn er Bosire Academy Primary School

 

på studietur