Hvad er Jambo Shule

Hvordan er det at være barn i slummen?

Sep 2017

 

Dette sætter Jambo Shule fokus på i september måned, når elever fra en skoleklasse fra Gerbrandskolen på Amager skal arbejde med, hvordan det er at være barn i Kawangware-slummen i Nairobi. Der er her særligt fokus på forskelligheder og ligheder.

 

Jambo Shule har modtaget midler fra CISU’s oplysningspulje til et lidt anderledes projekt, hvor de danske skoleelever skal Skype med en venskabsklasse på Kawangware Day Nursery School. Forinden har de to klasser udvekslet tegninger og set billeder af hinanden. Derefter laves der gruppearbejde, hvor indtrykkene bearbejdes - tanker og idéer tegnes og nedskrives og sendes med store heliumsballoner i luften sammen med Jambo Shules flyer.

 

Eventet er en anderledes tilgang til oplysning om nogle af problematikkerne i Afrika, og det er vores håb, at de danske børn synes, det et sjovt og lærerigt at lære om en meget anderledes kultur. Vi vil bevæge os væk fra det stereotype syn på kontinentet og vil i stedet få vækket nysgerrigheden for Afrikas udvikling og alt det det positive derved.

 

IMG 1130