Hvad er Jambo Shule

Da Jambo Shule i sin tid blev stiftet, var det med filosofien, at absolut mindst muligt af de indsamlede midler skulle gå til administration. Vores mål var at skabe en gennemsigtig organisation, hvor alle midler gik til at hjælpe udsatte børn og unge i Kenya. Derfor var vi utroligt kede af det, da indsamlingsnævnet besluttede, at det skulle være lovpligtigt at indsamlinger på vores størrelse skulle revideres af en statsautoriseret eller registeret revisor. En arbejdsopgave som siden da gav os revisorregninger på 20.000 kr. om året.

 

 

 

Vores unge på kostskolerne er færdiguddannet om fire år, men udsigten til kommende revisorregninger på 80.000 kr. har fået os til at tænke i nye baner. Sammen med revisor, indsamlingsnævn og vores kenyanske advokat har vi fundet en løsning, der sikrer, at vores unge kan færdiggøre deres uddannelser. Løsningen bliver at uddele legater, der langsomt vil blive udbetalt til eleverne fra en klientkonto hos vores kenyanske advokat.

 

 

 

Derved har dét, vi kalder Jambo Shule Danmark, udspillet sin rolle, og vi ophører derfor vores virke fra årets udgang.

 

 

 

Vi kan med glæde se tilbage på mange sjove år, hvor vi i fællesskab fik indsamlet lidt over 850.000 kr. Vi sikrede en håndfuld forældreløse børn en ny fremtid på kostskolerne og bidrog til, at hundredvis af børn i Kayole- og Kawangwareslummen fik en bedre skolegang ved at donere skolematerialer, lege- og aktiveringsudyr, madrasser, medicin og vandsamlingsanlæg. Vi genopbyggede en nedbrændt skole og aktiverede områdets handicappede børn. Vi byggede legepladser og køkkenhaver, lavede cyber caféer og “hjælp til selvhjælp-projekter”. Og meget meget mere.

 

 

 

Alt i alt kan vi kun være stolte!

Vi gjorde det dog ikke alene. Vi har helt fra begyndelsen haft nogle fantastiske medlemmer, og støtten har været enorm på alle måder. Nogen gav månedligt eller årligt et bidrag, andre hæklede grydelapper, bakkede op om loppemarkeder, købte hjembragt afrikanske kunst eller én af vores støttebøger. Alt i alt har vi alle været med til at gøre en lille forskel i en stor verden.

Vi vil gerne fejre alt dét, vi sammen opnåede, og fejre frivilligheden og næstekærligheden. Derfor inviterer vi jer alle til at komme tomhændede til et lille glas eller to på:

 

 

 

My Fair Ladies

Mikkel Bryggers Gade 11

1460 København

(Lige ved Rådhuspladsen)

Torsdag d. 17. januar kl. 16-20.

 

 

 

Vores første støttebog hed En sang om Afrika og var en “kærlighedssang” om vores arbejde med de skønne børn, det smukke kontinent og udfordringerne med kulturen. Nu takker vi af med temaet, Thank You For The Music.

Til sidst er der kun at sige tusind tak for det fantastiske samarbejde, vi alle har haft på kryds og tværs gennem alle årene. Et samarbejde der blev holdt oppe af hjerteblod, medmenneskelighed og energien fra de skønne ungers glade glimt i øjnene og store smil, der smitter helt ind i sjælen. En energi, vi alle skal huske at tage med os, for vi opnåede med glæde dét, vi skulle.

 

 

 

Med taknemlige Jambo-hilsner,

 

Anne, Dan, Dodi & Jean

Bestyrelsen Jambo Shule, Danmark