Hvad er Jambo Shule

FAQ


1: Hvad betyder Jambo Shule?

Jambo Shule betyder ’Hej skole’ på swahili.  


2: Har Jambo Shule deres egen skole?

Nej, vi mener, at for at have sin egen skole i Kenya skal man bo og opholde sig der. Derimod finder vi en lokal kostskole, der opfylder den enkelte elevs behov både socialt og undervisningsmæssigt.  


3: Hvordan sikrer Jambo Shule sig, at pengene går til det rigtige?

Det gør vi ved selv at betale alle regninger en gang om året, når en af os er i Kenya. Betalingerne overlades dermed ikke til tredjemand. 


4: Hvad kan Jambo Shule gøre bedre end de store organisationer?

Vi mener, at vi med vores koncept har det største fokus på børnene. Vores koncept skærer en masse mellemled fra og sparer dermed udgifter, som så kan bruges direkte på børnene. Samtidig virker den direkte lokale kontaktflade også som en sikring af at pengene går de steder hen vi vil have dem.  


5: Har Jambo Shule slet ingen administrationsomkostninger?

Vi holder vores administrationsomkostninger nede på et minimum. Vi undgår husleje og lønninger, men vi har dog udgifter til revision, advokatsalær, moms mm.  


6: Hvorfor kan man ikke få et sponsorbarn i Jambo Shule?

Vi har valgt at sponsorere en gruppe af børn, da administrationsomkostninger til de såkaldte "en til en sponsorater" er meget kostbare. Derudover koster et kostskolesponsorat mellem kr. 5.000 og kr. 8.000 pr. år.  


7: Hvordan udvælges børnene?

Vi har en lokal komité i Kisii, der udvælger børnene. Kriterierne er, at børnene skal være forældreløse eller udsatte på anden vis. Komitéen må ikke vælge nogen fra sin egen familie.  


8: Jeg har noget brugt tøj - vil Jambo Shule ikke have det?

Vi ville gerne, men der er desværre ikke muligt. Ud over, at transporten er dyr, så har Kenya strenge importregler for brugt tøj, da tekstilindustrien er meget stor i Kenya.  


9: Nytter det overhovedet at hjælpe Afrika og skulle man ikke give pengene til der hvor man får
    mest for pengene?

Som mange andre afrikanske lande, buldrer udviklingen i Kenya af sted for tiden. Vi vurderer, at vi får mest for pengene her, da vi kan være til stede i Kenya, holde administrationsomkostninger nede og samtidigt sikre, at pengene bliver brugt rigtigt.  


10: Hvorfor slår Jambo Shule sig ikke sammen med en af de store organisationer?

Vi mener at mange små lokale projekter giver et bedre resultat end få store. Som lille NGO kan vi også samtidig bevare en nærhed med projektet.  


11: Hvad er en NGO?

NGO er forkortet af det engelske Non Goverment Organisation ( ikke statslig organisation ), men faktisk er vi også en NPO, en Non Profit Organisation.  


12: Hvad er en slum?

Slum er fattigkvarteret i en storby. Det er kommet ind i det danske sprog fra engelsk, hvor oprindelsen er ukendt. Slummen har en højere befolkningstæthed, en lavere boligstandard og en dårligere adgang til offentlige tjenester end andre boligkvarterer i en by. Tit ses billeder af områder med blikskure, men slumområderne kan sagtens have huse af sten og beton.  


13: Hvordan virker betalingen til Jambo Shule?

Lige nu får man et girokort tilsendt. Hvis du vælger donationer af flere omgange kommer næste regning fra Nets (betalingsservice.)   


14: Hvorfor er der fokus på kostskolebørn og ikke almindelige skolebørn når man kunne få flere
      børn i skole for samme penge?

For os er det vigtigt, at de børn vi vælger at sætte i skole, rent faktisk kommer i skole, også når vi ikke er der. Derved sikrer vi, at børnene ikke bliver holdt hjemme for at arbejde eller lignende. På kostskolen sikrer vi også, at barnet får mad tre gange om dagen. Og ikke mindst får barnet trygge rammer og lov til at være barn med tid til sport og leg.  


15: Er Jambo Shule ikke bange for, at børnene mister tilhørsforholdet til venner og familie når de
      går på kostskole?

Nej, alle børn går på skoler tæt på deres værges eller families hjem. Det betyder, at barnet kan få besøg på skolen.  


16: Hvorfor kan man ikke ringe til Jambo Shule?

Alle der arbejder frivilligt i Jambo Shule har også et fuldtidsjob med skiftende arbejdstider, så en telefontid vil være svær at overholde. Men send en mail, så ringer vi med glæde tilbage.